sobota 18. října 2008

Představení postav - část první

Ozzák



(Martin Dejdar)

Ozzák Pacovský jak má napsáno fixou v občanském průkazu je starší bratr té brutal popové hvězdy Tomiho Paciho , se kterým vlastní hudební obchod "U dvou akordů". Jenže dle hesla "Hudba není byznys" není zrovna tato pracovní dráha příliš uspěšná. Proto předtím stihl několikero zaměstnání. Za zmínku stojí krátká anabáze jako zahradník , kterou ukončila policejní jednotka , když zabalila všechny rostliny a zapálila je. Ozzák je vášnivý milovník tvrdé hudby a jak sám řekl : "Mým pánem je jen rock n roll". Kdysi také byl členem dnes už kultovní kapely Krakatice , ve které zpíval i jeho bratr Tomi. Vznikl i legendární song "Denaturát" , kde Ozzák měl pekelné solo na jeden činel. Bohužel zbylé bicí propil a nakrátko dezertoval bratr k jiné hudbě a tak Krakatice opustila světla ramp a tvrdá hudba přišla o legendu. Forever Krakatice ... Never Forget!!!!

Oblíbené kapely jsou především Ozzy Osbourne ,Metallica, Brutus nebo třeba Vzsteklá Včela. Konkrétně Ozzy Osbourne je nadobro v ozzákovo srdci. Jeho šatník čítající jen riflová vesta s našívkami a odznaky (v dohledné době se dočkáte kompletního seznamu nášivek) a hlavně tričko s Ozzym. Naplno se stalo součástí jeho života i křeslo metalového boha , které odvrhne ty , kteří metalu neholdují. Hlavně tedy dřívějšího majitele Aleše Brichtu a to díky songu "Tenhle barák na odstřel".

Ozzák je velmi kulturní člověk. Denně navštěvuje místní hospodu "U jezevce" , kde se nejvíce kromě bytu a obchodu zdržuje. Pokud nehraje tedy s jukeboxu bratrova píseň "Vsákneš se do mě jako déšť". Dále take vymetl bezpočet koncertů. Za zmínku stojí , když na rockfest vzal i svou neteř Ivu , když jí byl rok. Stala se tak nejmladším učástníkem.

Ozzák našel v osobě Lexy , který je synem sousedky , svého padavana (učedníka řádu metalu). Ukázal mu jak se stát správným mužem a co má takový muž poslouchat. V nedávné době se i stal jeho "otcem". Tato dvojka v seriálu nejvíce baví mne a piggyho.

Ozzákovi hlášky:
"Pochválen Pan Ozzy Osbourne"
"Hygiena? To neznám , asi nějaká nemoc."
"Za všehny nehody můžou značky!"
"Férový teroristi propustí vždy ženy, děti a rockový elpíčka"
"Denaturáááááááát"

Žádné komentáře: